معرفی پادکست زنگ تاریخ از میلاد نصرتی
سلام به همه مخاطبان گلادیو. امید که مثل همیشه شاد و سرحال باشید. قطعا معرفی پادکست زنگ تاریخ که برای این شماره از مقالات معرفی پادکست به بنده محول شده است, یکی از چالشهای جدی در دوران فعالیتم در پادکست فارسی خواهد بود.
معرفی ساخته خودم آن هم به دور از هر گونه تعریف و تمجید اضافی کاریست که تا دقایقی دیگر اتفاق خواهد افتاد و امیدوارم که مانند مطالب گذشته رضایت خاطر شما عزیزان را جلب کند.
پس زاویه دید خود را نسبت به زنگ تاریخ خودم به سوم شخص تغییر داده و مانند سایر پادکستها به صورت کاملا منصفانه به بررسی پادکست فارسی زنگ تاریخ, ساخته میلاد نصرتی که خودم باشم میپردازم.
چه به تاریخ علاقه دارید و چه نه, زنگ تاریخ پادکستی است که میتواند شما را به موضوع تاریخ علاقه مند کرده و اطلاعات تاریخی خوبی در اختیارتان قرار دهد. میلاد نصرتی که از اواخر سال 1399 شروع به انتشار پادکست زنگ تاریخ کرده است, سعی دارد که تاریخ را به صورت علمی اما در عین حال ساده و روان و البته به قول خودش از صفر تا جایی که دانشش اجازه میدهد در اختیار شما قرار دهد. در ادامه با معرفی پادکست فارسی زنگ تاریخ با گلادیو همراه باشید.
معرفی پادکست زنگ تاریخ
پادکستهای فارسی تاریخی کم نیستند و هر کدام به نوعی گوشهای از تاریخ را تقدیم مخاطب میکنند. از پادکست رخ تا پادکست مورخ و پادکست مضمون گرفته, تا پادکست بیوگرافی و خیلیهای دیگر که در حوصله این نوشته نمیگنجند. هر کدام از این پادکست ها شیوه بیان منحصر به فرد خود را برای معرفی تاریخ به مخاطبان و آشنا کردن آنان با شخصیتهای تاریخی برگزیده اند.
اما هدف میلاد نصرتی در پادکست زنگ تاریخ, آشنایی صرفا با چند شخصیت تاریخی یا رویدادهای تاریخی نیست. هدف ارائه رویکردی در تاریخ است که فلسفه پیدایش زنگ تاریخ نیز به نبود همان رویکرد باز میگردد و آن هم آشنایی مخاطب با خود تاریخ است.
شاید به همین دلیل است که سازنده ریسک عدم استقبال مخاطبان از فصل اول پادکست خود را پذیرفته. زیرا بر این باور است که مهم تحقق هدفیست که برای آن گام برداشته و آن آشنایی مخاطب با تاریخ حقیقی است. بنابراین اگر شما مخاطب عزیز حس میکنید که برایتان اهمیتی ندارد که تاریخ چیست؟ یا اگر تمایل ندارید که میلاد نصرتی در پادکست زنگ تاریخ به شما اثبات کند که بر خلاف باور عموم تاریخ و جغرافیا خواهر و برادر نیستند, یا اگر اهمیتی نمیدهید که انواع منابع تاریخی کدامند و مورخ چگونه تاریخ را مینویسد و هر چیز دیگری که غیر از روایت تاریخ باشد, میتوانید شنیدن فصل اول زنگ تاریخ را نادیده بگیرید و از فصل دوم و اپیزود پانزدهم که روایت تاریخ شروع میشود همراه این پادکست باشید.
زنگ تاریخ دقیقا دنبال چیست؟
طبق توضیحات میلاد نصرتی که در خود زنگ تاریخ آن را شنیده ایم, فصل اول زنگ تاریخ هیچ روایت تاریخی به ما ارائه نمیدهد. در واقع چهارده اپیزود ابتدایی به این پرسش پاسخ خواهد داد که تاریخ چیست و اصلا به چه دردی میخورد؟ باورهای غلط جامعه درباره تاریخ کدامند و چگونه میتوان دید درستی نسبت به تاریخ داشت.
البته که بیان پادکستر گاهی دچار مشکلاتیست که ممکن است شما را رنجیده خاطر کند, اما خود پادکستر که حی و حاضر در حال نوشتن این مطلب است دو قول به شما میدهد.
اول این که مشکلات فصل اول در فصل دوم به طور کامل حل شده اند. پس خوشحال میشود یک فرصت دوباره داده و فصل دوم را بشنوید به این امید که رضایت خاطرتان جلب شود.
دوم این که اپیزودهای گفته شده مجددا ضبط خواهند شد و همه آن مشکلات حل میگردند. بنابراین اگر از مهر 1402 به بعد شروع به شنیدن زنگ تاریخ کنید, اصلا متوجه آن مشکلات نخواهید شد و میتوانید این دو قول داده شده را نیز نادیده بگیرید.
پس از آشنا کردن مخاطب با تاریخ, روایت تاریخ در پادکست فارسی زنگ تاریخ آغاز میشود.
شروع فصل دوم به روایت چگونگی پیدایش انسان اختصاص دارد. پس از آن نیز پیدایش نخستین تمدنها روایت شده است. اما نه روایت صرف و داستان گویی که میتوانید در هر کتاب تاریخی آن را پیدا کنید. قرار است از اینجا به بعد, میلاد نصرتی با بهره گیری از همان روشهای تاریخنگاری که خود توضیح داده, تحلیل نسبتا جامعی از حوادث داشته باشد. به همین دلیل است که در هنگام روایت قدرت گیری یونان, ریشه و علل آن را نیز میگوید یا درباره آمیخته بودن تاریخ سراسر جهان با افسانه و اسطوره توضیح میدهد.
در فصلهای آینده چنان که خود پادکستر اشاره کرده, قرار بر این است که تاریخ ایران در ادوار مختلف بررسی شود و همزمان تاریخ جهان نیز مورد بررسی قرار گیرد. البته که گفتگوهای زنده میان اپیزودها را نیز نباید از یاد ببریم. گفتگوهای برگزار شده تا اینجا که مثلا در یکی از آنها اثبات میشود که تاریخ را فاتحان نمینویسند یا گفتگوی دیگری که یک میکروبیولوژیست درباره پیدایش انسان از منظر زیست شناسی صحبت میکند.
پادکست زنگ تاریخ مناسب چه کسانی است؟
پاسخ به این سوال بسیار آسان و بسیار پیچیده است. متن زنگ تاریخ به گونه ای تنظیم شده که دارای دو لایه است. یک لایه برای عموم مخاطبانی که دوست دارند از شنیدن تاریخ به شیوه میلاد نصرتی لذت ببرند و لایه ای دیگر که برخی تحلیلهای زیرپوستی را برای متخصصین موضوع کنار گذاشته است.
مثلا هنگام شنیدن افسانه مربوط به پیدایش یونان, مخاطب عادی در حال شنیدن یک داستان جذاب تاریخی است در حالی که یک تحصیل کرده تاریخ در حال گوش دادن به تقابل عینیت, حقیقت و واقعیت در تاریخ است که احتمالا کاربرد آن ریشه در آشنایی پادکستر با متودولوژی تاریخ دارد.
در اکثر اپیزودهای ابتدایی زنگ تاریخ شاهد نقد گاها تند میلاد نصرتی بر کتابهای تاریخ دبیرستان هستیم و در تلاش است که اشتباهات آن کتابها را تصحیح کند. بنابر این دانش آموزان میتوانند برای آشنایی با تاریخ واقعی و نه آن که در مدرسه تدریس شده است, به زنگ تاریخ مراجعه کنند. ولو تاریخی که خود میلاد نصرتی در کلاسهای تاریخش ناگزیر است تا به دانش آموزانش ارائه دهد.
کی و کجا زنگ تاریخ را بشنویم؟
پاسخ به این سوال بستگی به این دارد که دید شما به پادکست زنگ تاریخ چگونه باشد و قصد داشته باشید تا چه استفاده ای از این پادکست داشته باشید. اگر دوست دارید مثل خیلی از پادکستهای روایت محور صرفا وقت مشغول خود را با زنگ تاریخ شریک شوید, میتوانید در حین رانندگی, انجام کار, پیاده روی و هر چیز مشابه دیگری شنونده زنگ تاریخ باشید.
اما اگر از آن دسته مخاطبان هستید که دوست دارید زنگ تاریخ دریچه ای برای ورود شما به دنیای تاریخ باز کند, باید یک زمان مجزا برای شنیدن آن در نظر بگیرید. البته که نه میلاد نصرتی مدعی این است که زنگ تاریخ یک منبع کامل تاریخی میباشد و نه مخاطبان فهیم ما و زنگ تاریخ که البته هر دو گروه مخاطب نگارنده این متن میباشند با شنیدن زنگ تاریخ احساس بینیازی به کتابهای تاریخی خواهند کرد.
زنگ تاریخ دو دسته مخاطب دارد. مخاطبی که صرفا دوست دارند چند دقیقه ای مهمان سفره تاریخ باشند و زنگ تاریخ را بدین منظور انتخاب کرده اند؛ و دسته ای که در دنیای تاریخ غرق شده اند و زنگ تاریخ هم یکی از ابزارهای مورد استفاده آنهاست. طبیعی است که با شنیدن پادکست زنگ تاریخ ساخته میلاد نصرتی, هیچ کدام از این دو دسته از مطالعه منابع تاریخی که بسیاری از آنها توسط خود پادکستر معرفی میشوند بینیاز نخواهند بود.
درباره میلاد نصرتی
میلاد نصرتی که در دنیای پادکست فارسی با زنگ تاریخ شناخته میشود, دانش آموخته رشته تاریخ میباشد. سالها دبیر انجمن علمی تاریخ دانشگاه محقق اردبیلی بوده و به عنوان دبیر نمونه نیز انتخاب شده است. علاوه بر اینها دانشجوی استعداد درخشان رشته تاریخ در همان دانشگاه بوده و اگر از خودش بپرسید, تاریخ را عشق زندگی خود میداند و هر موفقیتی که بعد از هجده سالگی به دست آورده مدیون تاریخ میداند. گویندگی را نزد علیرضا رازانی که از گویندگان نام آشنای کشور و تلویزیون است فرا گرفته و دوره های تدوین صدا را نیز گذرانده است. از نظر خودش, ترکیب علم تاریخ, گویندگی, تدوین صدا و اندکی دانش فنی او را در مسیر تولید پادکست قرار داده است.
اگرچه او در زنگ تاریخ خود را معلم مخاطبانش نمیداند, اما در نظام آموزشی کشور جایگاه معلم را دارد و معلمی شغلیست که از کودکی رویای رسیدن به آن را در سر میپروراند. تا جایی که به پادکست زنگ تاریخ مربوط میشود, میلاد نصرتی همواره در تلاش است تا امانت را رعایت کند و با سوگیری و جانب داری و قضاوت نادرست که آنها را آفت تاریخ میداند, به عشق زندگی خود خیانت نکند.
البته باید دید هنگامی که روایت زنگ تاریخ به دوره صفویه رسید, میلاد نصرتی که علاقهمند به این دوره است تا چه حد خواهد توانست که به عهد خود پایبند باشد. البته علاقه او به دوره صفویه دلایل علمی دارد که خود در زنگ تاریخ توضیح داده و قرار نیست به مدح و ثنای شاهان صفویه بپردازد.
کلام آخر درباره پادکست زنگ تاریخ
در مطلبی که خواندید, به معرفی پادکست زنگ تاریخ ساخته میلاد نصرتی یعنی خودم پرداختیم.
در این متن سعی بر این بود که تصویر اجمالی از پادکست زنگ تاریخ ارائه شود. بی آن که نقش خود این جانب به عنوان سازنده آن تاثیری در معرفی به شما دوستان داشته باشد و تعریف و تمجید از ساخته دست خودم باعث اجحاف در حق پادکستهایی شود که پیش از این خدمت شما همراهان معرفی کردم و از این به بعد معرفی خواهند شد.
امیدوارم مثل هر پادکست دیگری چند اپیزود به زنگ تاریخ فرصت دهید تا بتواند جایی در پلی لیست پادکستهای شما برای خود باز کند. اگر هم فصل اول نتوانست قانعتان کند, قدردانتان خواهم بود اگر با شنیدن فصلهای بعدی, یک فرصت دیگر به این پادکست بدهید تا افتخار حضور شما در خانواده چند هزار نفری زنگ تاریخ نسیب بنده شود.
مثل همیشه, در بخش دیدگاههای این مطلب منتظر نظرات ارزشمند شما دوستان هستیم. دعوت میکنم که درباره زنگ تاریخ, گلادیو, مطالبی که میخوانید و دنیای جذاب پادکست فارسی به گفتگو بنشینیم. قطعا این با ارزشترین حمایت از مجموعه گلادیو خواهد بود که با همراهی شما قرار است در آینده اتفاقات بزرگتر و شکوهمندی را رقم بزنیم.
درباره میلاد نصرتی
سلام من میلاد نصرتی هستم از پادکست زنگ تاریخ؛ متولد ۱۳۷۶ دانش آموخته رشته تاریخ و در حال حاضر به شغل مورد علاقه خودم در دوران کودکی یعنی معلمی مشغولم. برای شنیدن پادکست زنگ تاریخ کافیه اسمش رو در اپلیکیشنهای دریافت پادکست جستجو کنید. صفحه اینستاگرام زنگ تاریخ: https://www.instagram.com/zangetarikhpodcast/ راستی من دوست دارم به هر کسی که دوست داره پادکست بسازه و پادکست بشنوه کمک کنم
نوشته های بیشتر از میلاد نصرتی
دیدگاهتان را بنویسید