کسب درآمد از پادکست؛ واقعیت ها و روش های درآمد از ساخت پادکست
این تیتر را ببینید: «کسب درآمد از پادکست یک واقعیت دست یافتنی!» یا این یکی «با تولید پادکست به درآمد میلیونی برسید» اولین جواب من به این تیترها این است: اوکی باشه ممنونم و خداحافظ. دقیقا شبیه تیترهایی که هر روز در اینستاگرام میبینم (اوه! لطفا محتوای مرا بخوانید اگر میخواهید میلیونر شوید). اما بیاییم به واقعیت داستان نگاه کنیم، کسب درآمد از پادکست امکان پذیر است؟ خب بله قطعاً، همین الان هم پادکسترهای زیادی هستند که از طریق تولید پادکست به درآمد رسیدهاند پس شما هم میتوانید به درآمد برسید. اما قبل از شروع بهتر است با روش های کسب درآمد از پادکست، زمان لازم برای رسیدن به درآمد از پادکست و از همه این ها مهمتر اینکه ساخت پادکست را به نیت کسب درآمد شروع کنم یا برای علاقه آشنا شویم.
نکته: اگر شما یک پادکستر هستید و تنها میخواهید روش های کسب درآمد از پادکست را بدانید مستقیم بروید سراغ بخش روش های کسب درامد از پادکست
شروع با هدف کسب درآمد از پادکست یا برای علاقه؟
به عنوان یک جواب صادقانه: کار سختی پیش روی شماست اگر قرار باشد که بدون علاقه و تنها با هدف کسب درآمد از پادکست تولید پادکست را شروع کنید. به تعدادی پادکست که پادکسترهای شناخته شده تولید کردهاند گوش کنید، همان پادکست هایی که مخاطبین زیادی دارند و با گرفتن اسپانسر به درآمد رسیدهاند. کاملا متوجه تاثیر علاقه پادکستر به موضوعی که در حال تولید آن است میشوید.
چرا راجب این موضوع صحبت میکنیم؟ چون ماهیت پادکست صمیمیت و علاقه است، اکثریت پادکسترها با یک موضوع پادکست که هم علاقه، مهارت و تخصص در آن داشتند شروع به تولید پادکست کردند. و مدت زیادی زمان برده تا تعداد دنبال کنندگان آن ها افزایش پیاده کرده و به درآمد رسیده اند.
برای شما هم همین داستان صدق میکند اگر از همان ابتدا با هدف کسب درآمد از پادکست شروع کرده باشید احتمالا در اوایل کار دست از ادامه دادن میکشید و ناامید میشوید. پس بهتر است اصلا شروع نکنید ولی اگر تصمیم به شروع دارید مقاله موضوع پادکست جای خوبی برای پیدا کردن بهترین موضوعات پادکست برای شروع کار است و یا حداقل میتواند به شما دید بازتری از موضوعات متفاوت پیرامون پادکست که میتوانید تولید کنید بدهد.
با پادکست خیلی سریع درآمد میلیونی کسب کن
لطفا از اینجا به بعد بیخیال این داستان بشوید، اصلا خبری از درآمد سریع و آسان نیست، زحمت، علاقه، پشتکار و تخصص نیاز است برای کسب درآمد از پادکست و اصلا یک شبه امکانش نیست.
چقدر زمان برای رسیدن به درامد از پادکست نیاز است؟
تا 5 سال پیش ( سال 1396) که پادکست هنوز اوایل کار بود شروع سختی را احتمالا متحمل میشدید چون مخاطب چندانی برای گوش دادن به پادکست وجود نداشت (البته که معروف ترین پادکست های فارسی در واقع از همین سال ها شروع به تولید پادکست گرفتند و خب مزد صبرشون امروز به اون ها رسید) اما الان و با توجه به رشد خیلی خوب پادکست و مخاطبین پادکست شما هم شانس خیلی زیادی برای دیده شدن دارید (نه به این معنی که امروز شروع کنید و فردا کلی مخاطب داشته باشید و به قول اون دوستمون پول پارو کنید نه)
اگر فرض بگیریم که یک موضوع جذاب برای تولید پادکست انتخاب کردی، با داستن چطور پادکست بسازیم کاملا اشنا هستید، در تولید محتوای خوب و مخاطب پسند تبحر دارید و بعد از تولید تعدادی پادکست شروع به تبلیغات کردید، میتوانیم بازه زمانی 6 ماه را در سریع ترین زمان برای رسیدن به مخاطبین بیشتر و جذب اسپانسر در نظر بگیریم.
شما برای جذب اسپانسر باید چیزی حدود 4 الی 5 هزار پخش در ماه برای اپیزود خود داشته باشید.
مراحل ساخت پادکست تا رسیدن به کسب درآمد از پادکست
برای آشنایی با این داستان بزارید زیاد اینجا صحبت نکنیم برید و مقاله چطور پادکست بسازیم را بخوانید. اما اگر بخواهیم خیلی مختصر بگیم:
- انتخاب میزبان پادکست
- تولید پادکست
- انتشار پادکست در میزبان پادکست
- انتشار پادکست در اپلیکیشن های پخش پادکست (به کمک میزبان پادکست اینکار اتومات هم میتونه انجام بشه)
- تداوم در تولید پادکست مفید برای کاربر
- تبلیغات پادکست
- رسیدن به تارگت پخش پادکست حداقل 4 هزار پخش پادکست برای یک اپیزود
- پیدا کردن اسپانسر و دیگر روش های درامدی
روش های کسب درآمد از پادکست
و اما اصلی ترین موضوع، روش های کسب درآمد از پادکست:
1. داشتن اسپانسر
داشتن اسپانسر و جذب آن یکی از متداول ترین روش های کسب درآمد از پادکست است که هر پادکستری در اولین قدم برای کسب درآمد به اون فکر میکنه، برای داشتن اسپانسر نیاز به رسیدن به حداقل هایی از تعداد دنبال کننده و پخش در ماه نیاز است بعد از آن کار راحتی برای جذب اسپانسر دارید.
2. حمایت از پادکست توسط شنونده ها
دومین روش متداول درخواست حمایت از دنبال کننده هاست که یک موضوع کاملا مرسوم در دنیای پادکست محسوب میشود. احتمالا شما هم جمله زیر به گوشتان آشناست که پادکستر در ابتدا یا انتهای اپیزود به مخاطبین خود میگوید: «اگر پادکست ما رو دوست داشتید ممنون میشیم تا با حمایت خودتون ما رو توی مسیر آماده سازی پادکست یاری کنید»
3. همکاری در فروش
همکاری در فروش روش چندان مرسومی در ایران نیست در واقع در این روش شما با شرکتی صحبت میکنید تا محصولاتش را بفروشید و از بخشی از سود فروش به شما تعلق میگیرد. معمولا پادکسترها روش های دیگیری را برای درآمد انتخاب میکنند.
4. فروش خدمات و محصولات خود شما
این هم یکی از محبوب ترین روش های برای کسب درآمد از پادکست است. شما محصولات و خدمات خودتان را برای فروش معرفی میکنید، به عنوان مثال: خدمات مشاوره مدیریت کسب و کار و یا خدمات آموزش آشپزی و یا فروش کتاب
5. مانیتایز، تبلیغات در پادکست
سیستم درآمد از طریق مانیتایز چیزی شبیه به روش درآمد در یوتیوب است، زمانی که تصمیم دارید یک ویدئو را در یوتیوب پخش کنید ابتدا اواسط و انتهای پادکست تبلیغات نمایش داده میشود این موضوع برای پادکست هم وجود دارد و برخی از میزبان های پادکست این قابلیت را در اختیار مخاطبین خود قرار میدهند. البته پاکستر های ایرانی به دلیل فارسی زبان بودن مخاطبین و یا تحریم در خصوص این موضوع محدودیت دارند و شاید بتوان انگشت شمار پادکست فارسی پیدا کرد که از این روش استفاده کند.
درآمد پادکسترها از تولید پادکست
نمیتوانیم یک عدد را به عنوان مرجع برای درآمد یک پادکستر از پادکست در نظر بگیریم. زیرا بسته به مخاطب پادکست، تعداد دنبال کننده پادکست، میزان تاثیر گذاری پادکستر بر روی مخاطبین، شخصیت اسپانسر و … درآمد پادکستر کاملا متفاوت میشود. در نهایت اگر شما هم روش دیگری شما سراغ دارید حتما بگید تا در این مطلب به اشتراک بزاریم.
درباره نینو
ما دنیاهای مختلفی داریم، دنیای متن، دنیای تصویر و دنیای صدا ! از این دنیای صدا من یکی عاشق بخش پادکستش شدم 😍
نوشته های بیشتر از نینو
دیدگاهتان را بنویسید