پادکست رواق فرزین رنجبر؛ معرفی رواق
پادکست رواق ( Ravaq podcast) نامی است که اگر نگوییم همه, اکثر مخاطبان پادکست فارسی آن را شنیده اند. ترکیبی جالب از روانشناسی و فلسفه که بدون آن که درگیر اصطلاحات و تعاریف پیچیده شود, در راستای آشنا کردن مخاطب خود با اهداف مورد نظرش پیش میرود. بیایید در ابتدا جملاتی که فرزین رنجبر به عنوان نخستین عباراتی که در نگاه اول به پادکستش با آنها روبرو میشویم را بخوانیم و در ادامه همراه گلادیو باشید تا با پادکست رواق بیشتر از پیش آشنا شویم
«میترسید بی آنکه بداند میترسد.
غمگین بود بی آنکه بداند از چه.
میخواست برود, بی آنکه بداند به کجا.
دلتنگ بود, بی آنکه بداند برای که.»
معرفی پادکست رواق
اگر ادامه معرفی پادکست رواق توسط تولید کننده آن یعنی فرزین رنجبر را در یکی از اپلیکیشنهای دریافت پادکست بخوانید, با کلمه اصالت وجود یا اگزیستانسیالیسم مواجه خواهید شد؛ به عنوان کسی که رواق را شنیده و حالا میخواهد تجربه خوب شنیدن خود را در اختیار شما قرار دهد, به شما اطمینان میدهم که اگر با مفهوم اصالت وجود یا تعریف آن آشنا نیستید, نباید قید شنیدن رواق را بزنید. یا حتی اگر نمیدانید فرزین رنجبر چگونه بین اصالت وجود و روانشناسی ارتباط برقرار میکند, خیالتان از این موضوع راحت باشد که اصلا سردرگم نخواهید شد.
هدف رواق ریشهیابی است! یافتن ریشه خیلی از احساساتی که هر روز در همه ما جوانه میزنند و اگر بخواهند خیلی ما را درگیر خود کنند, تا مدتها در ما باقی خواهند ماند. اگر فرزین رنجبر از اصالت وجود صحبت میکند, تنها به این دلیل میتواند باشد که به دنبال این است که از اگزیستانسیالیسم استفاده کند تا خود مخاطب به کشف این ریشه ها بپردازد. در این مسیر پادکستر آثار اروین یالوم را به عنوان خط سیر روایی حرکت خود انتخاب کرده است و از کتابهای این نویسنده استفاده میکند.
اگر چه گفتیم که هدف رواق پرداختن به اصالت وجود از دید روانشناختی است, اما از سایر ابعادی که در رسیدن به هدف اصلی خود یعنی یافتن ریشه احساسات میباشد غافل نشده و این را میتوان در بسیاری از اپیزودهای منتشر شده توسط فرزین رنجبر مشاهده کرد.
درباره فرزین رنجبر
اگر از علاقه مندان به رادیو و شنوندگان رادیو تهران از سال 86 باشید, احتمالا صدای فرزین رنجبر به گوشتان خورده است. البته نباید فراموش کنیم که این گوینده خوش صدا با رادیو آوا و رادیو پیام نیز همکاری داشته است. اما درخشانترین برگ دفتر فعالیتهای او در کنار عنوان بهترین گوینده جشنواره سلامت و بهترین آنونسر جشنواره چهل چراغ, قطعا رواق است که شنیدن آن به یکی از کارهای روزمره مخاطبان پر و پا قرص آن تبدیل شده است. مخاطبانی که شاید سالهاست از آخرین باری که رادیوی خود را روشن کرده و صدای رنجبر را شنیدهاند میگذرد.
پادکست رواق مناسب چه افرادی است؟
پاسخ کلی به این سوال میتواند این باشد که همه میتوانند از پادکست رواق لذت ببرند. فرزین رنجبر لحن و محتوا را طوری انتخاب کرده که نگران گروه سنی و افرادی که میتوانند رواق را بشنوند نیستیم. تنها بعضی قسمتها مناسب کودکان نیستند که برای فهمیدن این موضوع نیاز نیست پادکست را پخش کرده و صبر کنید که پادکستر به این موضوع اشاره کند. فرزین رنجبر از قابلیتهای پخش پادکست به خوبی استفاده کرده و برچسب E در کنار بعضی اپیزودها کاملا نشان میدهد که برای شنیدن این اپیزود بهتر است زمانی اقدام کنید که یا بچه ها در مدرسه هستند و یا در اتاق خود مشغول فعالیتی هستند که زمان نه چندان طولانی شنیدن یک اپیزود از رواق را داشته باشید.
خواه با فلسفه پیدایش پادکست رواق یعنی اصالت وجود و روانشناسی آشنا باشید و خواه سر رشته ای از این موضوعات نداشته باشید, میتوانید از رواق لذت ببرید. اگر از گروه اول هستید, میتوانید با تطبیق دانسته های خود با آنچه فرزین رنجبر میگوید, خود و حتی پادکستر را به چالش کشیده و به صورت تخصصی از محتوا استفاده کنید. اگر هم در گروه دوم جای میگیرید باز هم رواق برای شما ساخته شده است.
احساسات یکی از عوامل موثر بر زندگی ماست و همه ما هر روز و هر لحظه با آنها درگیر هستیم. من در حال نوشتن این متن حالت روحی خاص خود را دارم و شما نیز در هر ساعت از شبانه روز که خواندن این متن را به هزاران فعالیت دیگری که میتوانید انجام دهید ترجیح دادهاید, دارای احساس خاصی هستید.
به این فکر کنید که اگر هم من و هم شما ریشه حسی که الان در حال تجربه آن هستیم را بدانیم, چقدر میتوانیم در کنترل آن موفق باشیم. حال چه یک حس مثبت باشد که بخواهیم آن را تقویت کنیم و خواه حسی منفی که در تلاشیم تا آن را از خود و خود را از آن دور کنیم.
اپیزودهای پر بحث رواق
پادکست ravaq نیز مانند سایر پادکستها و هر محتوای تولید شده, نقدهای مثبت و منفی زیادی را دریافت کرده است. اگر به دیدگاههای رواق در castbox توجه کنیم, کاملا مشخص است که کدام اپیزودها بیشترین بحث را به خود اختصاص دادهاند. در اپیزود سی ام با عنوان اپیزود فاخته یکی از مخاطبان ورود نظرات شخصی به محتوا را به فرزین رنجبر نسبت داده که مخالفان و موافقان با پاسخهای خود بحث جالبی را شکل داده اند.
مخاطبی دیگر با آوردن حدیثی از پیامبر اسلام در اپیزود سوم مخالفت کرده و سایر شنوندگان بحث جنجالی را در پاسخ به او شکل داده اند. اپیزود دوم درباره ترسهای وجودی است و یک مخاطب در باره مبحث ترس از مرگ یک گفتگوی جالب را شکل داده است. در مجموع تنوع دیدگاه کاربران از نکات جالبی است که در رواق به چشم میخورد.
چطور رواق را بشنویم؟
برای شنیدن رواق میتوانید از طریق اپلیکیشنهای مختلف دریافت پادکست اقدام کنید. برای دسترسی به رواق از لینک های زیر استفاده کنید:
رواق در گوگل
رواق در کست باکس
رواق در اپل
رواق در اینستاگرام
کلام آخر
در متنی که وقت با ارزش خود را به مطالعه آن اختصاص دادید به معرفی اجمالی پادکست رواق, یکی از مشهورترین عناوین پادکست فارسی ساخته فرزین رنجبر پرداختیم. برای اینکه بیشتر با این پادکست شنیدنی آشنا شوید, هیچ راهی بهتر از این نیست که همین الان شنیدن رواق را از اپیزود اول آن شروع کنید. اگرچه گوینده لحن جدی و مصممی در سراسر محتوا به نمایش میگذارد, اما نوعی صمیمیت در آن وجود دارد که شما را مجذوب خود خواهد کرد. مانند سختگیرترین معلم دوران تحصیلتان که بیشتر از همه معلمان، دلتان برایش تنگ میشود.
اگر شما هم به روانشناسی, روانکاوی, ریشه یابی احساسات و هر چیز مربوط به این دنیای جذاب علاقه دارید, احتمالا با شنیدن رواق زندگیتان به قبل و بعد از این اتفاق تقسیم خواهد شد. مانند خیلی از مخاطبان که این پیام را به گوش شنوندگان و البته صاحب اثر رساندهاند.
به هر حال تصمیم با شماست. مانند هر پادکست دیگری کافیست وقتی اسم پادکست ravaq رل شنیدید, تنها سه چهار اپیزود به فرزین رنجبر فرصت بدهید تا درباره لذت بردن از ساخته اش یا کنار گذاشتن آن تصمیم بگیرید. هرچند که نام رواق چنان آشناست که احتمالا تا نیم ساعت قبل هم حداقل یک بار به چشم و گوشتان خورده بود.
هدف این نوشته را میتوانید دعوت یک دوست از خودتان برای شنیدن محتوایی که دوست دارد به سایر دوستانش نیز معرفی کند بدانید.
درباره میلاد نصرتی
سلام من میلاد نصرتی هستم از پادکست زنگ تاریخ؛ متولد ۱۳۷۶ دانش آموخته رشته تاریخ و در حال حاضر به شغل مورد علاقه خودم در دوران کودکی یعنی معلمی مشغولم. برای شنیدن پادکست زنگ تاریخ کافیه اسمش رو در اپلیکیشنهای دریافت پادکست جستجو کنید. صفحه اینستاگرام زنگ تاریخ: https://www.instagram.com/zangetarikhpodcast/ راستی من دوست دارم به هر کسی که دوست داره پادکست بسازه و پادکست بشنوه کمک کنم
نوشته های بیشتر از میلاد نصرتیمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با نظم و ترتیب و فوق العاده عالی
سپاس از همراهی شما. منتظر حضور مجدد و نظرات ارزشمند شما هستیم.