معرفی پادکست دایجست (digesttt) از فرشاد محمودی
راستش برای این که بدانیم چرا فرشاد محمودی در هنگام انتخاب نام دایجست (digesttt) ترجیح داده که حرف T را سه بار تکرار کند, هیچ چیز بهتر از این نیست که دلیل آن را در ویدیویی که منتشر کرده از زبان خودش بشنویم.
اما برای این که بدانیم درباره پادکست دایجست با چه چیزی طرف خواهیم بود, همین که معنی کلمه digest را بدانیم کافیست.
پادکست دایجست با تهیه کنندگی فرشاد محمودی, قرار است پیچیده ترین مسائل دنیای روز را که زیاد شنیده ایم, به ساده ترین زبان ممکن برای ما بازگو کند. ساده تر از سر کشیدن لیوان چایی که ممکن است هنگام خواندن این متن در دست داشته باشید. فرقی نمیکند که این مسأله پیچیده مفهوم رمز ارز باشد یا گرم شدن کره زمین؛ آتانازی باشد یا ایدز.حتی اگر برایتان سوال است که چرا روسیه و اوکراین باهم سر جنگ دارند, یا اقتصاد چه نقشی در جهان امروز دارد اما حوصله کتابهای خسته کننده را خواندن را ندارید, دایجست برای شما ساخته شده است. در ادامه با معرفی پادکست دایجست ساخته فرشاد محمودی با گلادیو همراه باشید.
معرفی پادکست دایجست
گفتیم که دایجست قصد دارد همه چیز را ساده کند. این را در بخش توضیحات وبسایت دایجست هم میتوانیم ببینیم.
همانطور که معنی digest به فارسی هضم کردن است, فرشاد محمودی در پادکست خود سعی کرده که زحمت هضم کردن را خود تقبل کرده و اُثاره آنچه که نیاز است را به مخاطب خود تقدیم کند. به بیان ساده تر, ساده سازی چیزیست که دایجست به آن اهتمام ویژه ای دارد.
دایجست از سال 1396 کار خود را شروع کرده و اکنون چهل و نه قسمت(تا بهار 1402) تحت عناوین گوناگون در اختیار مخاطبان پادکست فارسی قرار داده است. خواه عاشق علوم سیاسی باشید یا شیفته مباحث علمی, tech lover باشید یا صرفا دوست داشته باشید که در هر زمینه ای اطلاعاتی به دست بیاورید, دایجست مناسب شماست. مثل همیشه توصیه من به دوست داران پادکست فارسی این است که 4 5 اپیزود به دایجست فرصت بدهید تا به شما ثابت کند که ارزش آن را دارد که حس شنوایی شما را به خود اختصاص دهد. هر چند مشغول رانندگی باشید یا سرگرم انجام دادن کارهای روزمره خود.
محتوای دایجست چیست؟
همان گونه که گفته شد, محتوای پادکست فارسی دایجست همه چیز است. همه چیزهای پیچیده ای که در زندگی روزمره ممکن است شنیده باشیم. هر چیزی که یک لحظه پی بردن به چرایی آن از ذهن همه ما گذشته است, اما به هزار و یک دلیل که ممکن است برای هر کدام از ما متفاوت باشد, قید آن را زده ایم که دنبالش باشیم. حال میخواهد عدم تمایل ما به درگیر شدن با مباحث پیچیده و تخصصی باشد, یا این که احساس کنیم وقت و حوصله مطالعه برای آن را نداریم؛ که البته از نظر نگارنده دلیل دوم اصلا موجه نیست و مطالعه باید مثل خورد و خواب از واجبات زندگی ما باشد.
تا نظر نگارنده ما را از خط اصلی موضوع بحث منحرف نکرده باید بگوییم که دقیقا همین جاست که دایجست عرض اندام نموده و اهمیت خود را به رخ ما میکشد.
مثلا همه ما در این روزها هر بار و به تکرار کلمه رمز ارز را شنیده ایم. به هر کدام از دلایل بالا که نخواهیم دنبال معنی و مفهوم آن بگردیم, کافیست دایجست را پخش کنیم و فرشاد محمودی را یک دوست در نظر بگیریم که آمده تا یک مسأله پیچیده را برای ما بیان کند.
فکر میکنید دایجست محدود است به ترجمه کلمات غریبه؟ حال بیایید فکر کنیم که زمانی در اخبار مکرر در باره زد و خورد دو همسایه خود یعنی ارمنستان و آذربایجان شنیده بودیم. چرا این دو کشور با هم درگیر شدند؟ چه تاثیری بر معادلات جهانی دارد؟ پاسخ همه این سوالات را فرشاد محمودی به ما داده است و کافی است که چند مگابایت از حجم اینترنت خود را صرف شنیدن آن کنیم.
شاید باورتان نشود اما در باره گیاه شاه دانه و گل و ماریجوانا هم میتوانید از دایجست اطلاعاتی به دست بیاورید.
آخر سال میلادی فرا رسیده؟ شما به قدری مشغول انجام کارهای مختلف بوده اید که اتفاقات مهم سال گذشته را از دست داده اید؟ دوستان شما هر روز درباره چیزهایی حرف میزنند که در سال گذشته اتفاق افتاده و شما دوست دارید که سر از این بحثها در بیاورید؟
فرشاد محمودی در پایان هر سال میلادی, خلاصهای از آن چه در آن سال گذشته است را گردآوری نموده و در قالب یک اپیزود به ساده ترین شکل ممکن به مخاطب خود ارائه میدهد. احتمالا پس از شنیدن این اپیزودها, این شما هستید که حال اطلاعات بیشتری نسبت به دوستان خود درباره آن موضوع دارید.
پادکست دایجست مناسب چه افرادی است؟
اجازه بدهید طبق روال معرفی پادکست که همیشه داریم, ابتدا گروه سنی و تخصصهای مورد نیاز برای شنیدن دایجست را بررسی کنیم.
همه مخاطبان در هر رده سنی و هر میزان از دانش که دارند میتوانند از شنیدن پادکست فارسی دایجست که فرشاد محمودی آن را تهیه کرده است لذت ببرند؛ به جز تعداد کمی از اپیزودها که در عنوان آنها حرف E به نمایش در آمده است. دیدن این نماد یعنی این که این محتوا و این اپیزود برای کودکان و افراد حساس مناسب نیست. پس پیش از شنیدن آن دنبال هدفونهای خود بگردید.
هر محتوایی مخاطبان خاصی را هدف قرار داده تا اطلاعات ارزشمند خود را به سمت آن مخاطبان سرازیر کند. از طرفی دنبال این است که مخاطب را جذب کرده و به یک مخاطب پر و پا قرص تبدیل کند که به محض منتشر شدن یک قسمت جدید, شنیدن آن قسمت جدید را نخستین اولویت زندگی خود قرار دهند.دایجست هم از این قاعده مستثنی نیست و در تلاش است که محتوایی جذاب ارائه دهد.
البته ناگفته نماند که فرشاد محمودی برای جذاب ساختن محتوای خود کار عجیب و غریبی انجام نمیدهد که لازم باشد در این مقاله ذکر شود. صرفا همین بیان ساده مسائل پیچیده به قدری پر زرق و برق هست که هر کسی را که مشتاق دانستن باشد به سمت خود جذب کند. بنابراین هر کسی که زبان فارسی را متوجه میشود, مخاطب دایجست است.
واقعیتش را هم بخواهید برای افزایش اطلاعات عمومی و تخصصی خود لازم نیست که تخصص و تحصیلات آن چنانی داشته باشیم. مگر این که هوش مصنوعی که احتمالا فرشاد محمودی به زودی در باره آن لب به سخن خواهد گشود به قدری پیشرفت کند که کسانی که فارسی متوجه نمیشوند هم با ترجمه همزمان و روایت نسخه ساخته شده از صدای فرشاد محمودی از شنیدن دایجست لذت ببرند.
دایجست را کی و کجا بشنویم؟
در این معرفی و سایر معرفی پادکستهای گلادیو, یکی از سوالاتی که به آن پاسخ خواهیم داد این است که در چه شرایطی باید آن پادکست را بشنویم. دایجست در یک کلام در هر شرایطی شنیدنیست.
خواه زمانی که در یک خیابان پر از ترافیک و رفت و آمد گیر کرده اید و دنبال این هستید که صدایی غیر از بوق ماشینها و اظهار لطف رانندگان خشمگین کشورمان به هم باشید, خواه خانمی هستید که دوست دارید هنگام کار در خانه صدایی غیر از جارو و تخته برش یا جلز و ولز روغن در خانه طنین انداز شود, یا خانم یا آقایی هنرمند هستید که هنگام کار دوست دارید سنت شکنی کنید و بر خلاف هم صنفهای خود به جای یک موسیقی آرام بخش که البته آن هم لطف خود را دارد, به دانش خود بیفزایید منتها از چشمان خود استفاده کنید و هزاران مثال دیگر, دایجست برای شما ساخته شده است.
قرار نیست فرشاد محمودی با طنز شما را آن چنان بخنداند که سر رشته کارتان از دستتان برود یا کاری کند که نفهمید حواستان به دایجست باشد یا کارتان. میتوانید همزمان از هر دو لذت ببرید.
البته خود من به شخصه دایجست را زمانی میشنوم که در آرامش ذهنی هستم و میخواهم بین انجام دو کار استراحتی داشته باشم. حیف است بخشی از کلام پادکستر را که برای تهیه بند به بند آن زحمت کشیده است متوجه نشوم.
ناگفته نماند که بعضی از مخاطبان پا را از این هم فراتر گذاشته و مانند یک کار علمی با دایجست برخورد میکنند. یادداشت بر میدارند و آن را تحلیل میکند.اتفاقی که به شخصه زمانی که برای پادکست خودم(پادکست زنگ تاریخ) که الان محل بحث نیست می افتد به معنای واقعی ذوق زده میشوم. در یک کلام, همان طور که دایجست از همه چیز و همه جا به خوبی سخن میگوید, شما نیز میتوانید آن را در هر شرایطی که دلتان میخواهد بشنوید. اما برای درک کاملش می ارزد که زمانی جدا را به آن اختصاص دهید.
درباره فرشاد محمودی
اگر به وبسایت پادکست دایجست سر زده باشید, در قسمت درباره ما معرفی اجمالی از فرشاد محمودی را دیده اید. فرشاد محمودی مترجمی زبان انگلیسی را در مقطع کارشناسی خوانده اما تخصص و زمینه فعالیت اصلی او مدیریت مارکتینگ است.
احتمالا همین تسلط به زبان انگلیسی بسیار در تولید digesttt به او کمک کرده است. خود فرشاد محمودی در دایجست میگوید که ساخت این اثر که حالا به یکی از پر مخاطبترین پادکستهای فارسی تبدیل شده, ریشه در علایق شخصی او دارد. نکته جالب این است که بسیاری از موضوعاتی که به آن پرداخته, کنجکاویهای شخصی خود او بوده است. نکته جالبتر این که اکثر مخاطبان از این تشابه کنجکاویها به وجد آمدهاند.
پادکستهایی که تولید کننده آنها موضوعی غیر از تخصص خود ارائه میدهند کم نیستند. اما آن چه که فرشاد محمودی را برای من متمایز میکند, متعهد بودن او به همین موضوع است.
او در دایجست تحلیل نمیکند. فقط روایت میکند و قضاوت را به خود مخاطب میسپارد. بسیار سعی دارد که بیطرفی را رعایت کند. به خودم به شخصه به عنوان کسی که تخصصش تاریخ است, خیلی در باره محتواهای تاریخی و بیطرف بودنشان مته به خشخاش میگذارم؛ اما مفتخرم که اعلام کنم که تا به این لحظه, نتوانسته ام بگویم که فرشاد محمودی در یکی از موضوعات تاریخی خود بیطرفی را کنار گذاشته است.
پرداختن به این دو ویژگی فرشاد محمودی به این دلیل است که میتوانست این گونه نباشد و نظرات خود را وارد کند یا طرف یک سمت ماجرا را بگیرد. اما ترجیح داده امانت را رعایت کند و احتمالا این امانت داری علاوه بر این که از مترجمی به او رسیده است, ریشه در ذات خود پادکستر نیز دارد.
کلام آخر
در مطلبی که خواندید, پادکست دایجست (digesttt) ساخته فرشاد محمودی را خدمتتان معرفی کردیم. اگر حس میکنید که دایجست نظر شما را جلب کند, شنیدن آن را به فردا موکول نکنید و همین الان شروع کنید. اگر هم ذکر خیر این پادکست نظر شما را جلب نکرد, کمی به آن زمان دهید. به هر حال اگر علاقه مندش هم نشدید, چیزی از دست نخواهید داد.
راستی نظر شما درباره پادکست دایجست چیست؟ این شما و این بخش نظرات . مشتاقیم که نظر شما درباره پادکست دایجست و البته مطلبی که خواندید را بدانیم و از آنها در راستای بهبود کیفیت مطالب آینده بلاگ گلادیو استفاده کنیم.
درباره میلاد نصرتی
سلام من میلاد نصرتی هستم از پادکست زنگ تاریخ؛ متولد ۱۳۷۶ دانش آموخته رشته تاریخ و در حال حاضر به شغل مورد علاقه خودم در دوران کودکی یعنی معلمی مشغولم. برای شنیدن پادکست زنگ تاریخ کافیه اسمش رو در اپلیکیشنهای دریافت پادکست جستجو کنید. صفحه اینستاگرام زنگ تاریخ: https://www.instagram.com/zangetarikhpodcast/ راستی من دوست دارم به هر کسی که دوست داره پادکست بسازه و پادکست بشنوه کمک کنم
نوشته های بیشتر از میلاد نصرتی
دیدگاهتان را بنویسید